Red Hat Linux Certificatie: 5 Redenen waarom

Afgelopen week is Linux 25 jaar geworden. Dit succesvolle besturingssysteem heeft zijn weg gevonden bij de belangrijkste cloud providers en bij veel andere bedrijven. Linux is niet meer weg te denken in serverparken. Volgens Red Hat solutions architect Martin Percival zal de groei alleen maar toenemen. Dit betekent dat investeren in Linux-kennis een goede carrière-zet is. Daarnaast trekt de arbeidsmarkt aan, ook in de ICT Sector. Regelmatig verschijnen de advertenties waarbij men tevergeefs op zoek is naar gecertificeerde Linux specialisten. 

 

Deze blog geeft vijf redenen waarom certificeren op Red Hat Enterprise Linux een goede carrière beslissing is.

 

1. Red Hat is het populairste commerciële Linux-platform

Red Hat Enterprise Linux is het populairste Linux-platform voor commercieel gebruik. De grote hardware leveranciers bieden drivers, firmware, installatie-software, configuratietools enz. voor Red Hat Enterprise Linux (RHEL). RHEL wordt ondersteund door Red Hat dat veel biedt zoals ondersteuning, updates, training en certificering. Al deze items zorgen ervoor dat bedrijven en managers er vertrouwen in hebben om hun Linux initiatieven op basis van RHEL te bouwen

 

2. RHCSA/RHCE Gecertificeerde Professionals hebben bewezen vaardigheden

De IT-Sector zoekt in toenemende mate RHCSA/RHCE gecertificeerde Professionals, omdat die niet alleen kennis, maar vooral ook vaardigheden bezitten. Red Hat examens zijn hands-on, praktische examens waarbij je op Linux systemen taken uitvoert die je in de praktijk zal tegenkomen. Iemand met een Red Hat certificaat heeft per definitie ook bewezen praktische vaardigheden opgedaan. Dit betekent dat je snel het werk kan oppakken en snel productief bent.

 

3. Certificatie biedt betere carrièremogelijkheden

Werkgevers zoeken naar personeel met vaardigheden en certificeringen. Je hebt voordelen bij sollicitatie gesprekken ten opzichte van je niet-gecertificeerde concurrenten. Niet alleen zal een werkgever je zien als de meest bekwame, maar hij ziet je ook als serieuzer over je carrière. Dankzij de moeite die je gestoken hebt om extra tijd en geld in te zetten om je te certificeren.

Ervaring is heel belangrijk, maar in de praktijk wordt bijna altijd gevraagd om certificatie (RHCSA/RHCE of vergelijkbaar).

 

4. Verdien meer geld.

Red Hat Certified Engineer (RHCE) wordt vandaag de dag beschouwd als een van de top betalende Linux-certificeringen. Als Red Hat Certified Professional word je niet alleen sneller ingehuurd, maar er zal een stuk minder worden onderhandeld over je salaris of tarief. Salarisverhogingen boven de bedrijfsnorm zijn niet ondenkbaar.

 

5. Meer voldoening in je werk

Het halen van je examen zal je een geweldig gevoel geven en zal jouw gevoel van eigenwaarde vergroten. Deze confidence-builder zal zich vertalen in betere prestaties op je werk die leiden tot extra voordelen zoals: meer privileges t.a.v. flexibele werktijden en toestemming om thuis te werken; het krijgen van promotie;  meer uitdagende taken; je werk sneller en makkelijker gedaan krijgen. Kortom je haalt meer voldoening uit je werk.

 

•RH_CertifiedSysAdmin_CMYK

•RH_CertifiedEngineer_RGB

Wil je het RHCSA of het RHCE Certificaat halen? Kijk dan naar onze Red Hat Compleet Certificeringsaanbiedingen!