PowerShell Open Source en beschikbaar op Linux!

mslinux

Microsoft heeft PowerShell beschikbaar gemaakt op Linux. Samenwerking tussen de Linux en Microsoft wereld. Dat is nu precies wat we veel meer nodig hebben in deze diverse en mooie wereld. PowerShell op Linux is weer een stap in de goede richting.

 

PowerShell op Linux zorgt er nu voor dat klanten dezelfde tools en mensen gebruiken om alles vanaf elke locatie te beheren. Het is op dit moment beschikbaar op Ubuntu, Centos, en Red Hat, en werkt ook op Mac OS X. Je kan de broncode vinden op Github.

 

2 belangrijke verbeteringen

Naast allerlei kleine aanpassingen zijn er twee belangrijke verbeteringen:
1.PowerShell Editor Service. Dit maakt het voor gebruikers mogelijk om een range van editors te gebruiken en om een geweldige ervaring te krijgen bij het schrijven van code met Intellisense, debugging, enzovoort.
2.In PowerShell zal het powerShell Remoting Protocol (MS-PSRP) uitgebreid worden om OpenSSH als transport mechanisme te gebruiken. Gebruikers krijgen nu de keuze om SSH of WINRM als transport mechanisme te gebruiken

.

OMS

Daarnaast is Microsoft ook trots op  het feit dat ze de PowerShell ervaring hebben verbeterd met Operations Management Suite OMS de Cloud beheer oplossing van Microsoft.
Je kan via de grafische manier het beheer uitvoeren van Powershell resources zoals runbooks, DSC configuratie vanaf elke locatie.
Wil je meer lezen over PowerShell op Linux? Ga dan naar deze URL.